Aromaterapie na porodním sále

17. 5. 2021

K jedním z mnoha pomocníků (nejen) u porodu bezpochyby patří aromaterapie. Naše porodní asistentky na porodním sále jsou si toho vědomy a velmi rády ji při porodu využívají!

Disponujeme velkým výběrem éterických olejů, které jsou ideální k použití pro rodičky v jednotlivých fázích porodu. Využíváme všechny možné formy aplikace aromaolejíčků. Porodní asistentky si samy míchají směsi, které využívají ve formě různých druhů masáží. Samotné éterické oleje mohou aplikovat také do aromadifuzérů, které porodní box krásně provoní a dokáží navodit klidnou a relaxační atmosféru. Jejich využití na porodním sále je ale mnohem širší. Aromaolejíčky dokáží také podpořit kontrakce, zmírnit jejich intenzitu, zklidnit vystresovanou rodičku a dokonce u nás existuje i směs pojmenovaná „První pomoc otcům“, která pomáhá nastávajícím tatínkům zvládnout pro ně mnohdy stresující situace během porodu.

Každá žena, rodička, matka je jedinečná. Proto také víme, že ne každé bude příjemný určitý olej a také ne na každou bude mít požadovaný efekt. Průběh porodu je z té největší části závislý na psychice rodičky. Každá je tedy unikát a často je potřeba vytvořit směs pro individuální potřeby každé zvlášť. Proto se všechny porodní asistentky neustále vzdělávají, aby mohly rodičkám, které mají na starost, aromaterapií co nejlépe a nejefektivněji pomoci.